Apen renova la col·laboració amb Mans Unides pel 2023

 

Aquest any, la nostra col·laboració amb Mans Unides es troba dins de l’enfortiment dels drets i optimització de les activitats agrícoles i les oportunitats laborals als 24 llogarets del districte de Ganjam, estat d’Orissa (Índia)”. Els objectius del projecte d’aquest 2023 són treballar als 24 llogarets (s’hi afegeixen 5 llogarets als 19 que portaven fins ara) durant els propers 2 anys.

 

Quina és la situació actual?

Ganjam és un districte ubicat al nord-est de l’Índia amb una extensió de 8.033 km2 i una població de 3,5 milions de persones. Malauradament, els 24 llogarets de la zona estan habitats per les persones més pobres de la societat, la població tribal o sense casta, i es troben mal comunicats, sense accés a serveis bàsics com electricitat, higiene, salut o educació.

Aquesta població està formada majoritàriament per agricultors que no obtenen gaires ingressos per les seves collites, ja que utilitzen mètodes arcaics i han de fer front a reptes com el canvi climàtic, l’esgotament dels sòls i els mals preus per la venda dels seus productes. A més a més, no disposen d’associacions que els puguin ajudar i defensar els seus drets. Les dones, en particular, tenen una càrrega encara més pesada, ja que han de combinar els treballs al camp, la cura de la casa i dels fills.

Des de 2017, la Congregació de les Germanes de Betània treballa en aquesta zona per mitigar la pobresa i millorar la situació de la població.

 

Quins son els objectius d’aquest pojecte?

Els objectius a curt termini són treballar en els 24 llogarets durant els propers 2 anys en tres línies de treball: formació per al desenvolupament civil i de sistemes de vida per a les dones, formació per millorar els resultats en collites i obtenció de millors preus per a agricultors, i formació per a joves perquè puguin accedir a treballs dignes.

Les activitats de formació inclouen cursos per a 250 dones en drets socioeconòmics i habilitats, 200 agricultors en tècniques de cultiu orgànic i millora de les collites, 13 noies en costura mòbil i 30 joves en cursos de conducció, mecànica de motor, electricitat, fontaneria i reparació de mòbils.

 

Des d’Apen us animem a sumar-vos a aquesta iniciativa per ajudar a revertir la discriminació d’oportunitats i la manca d’equitat al món… NO HO DUBTIS COL·LABORA!