Encara no has fet còpies de seguretat de TOT?

 

Un dels malsons de qualsevol empresari és que un dels dispositius deixi de funcionar i calgui reposar-ho, havent de realitzar una despesa amb què potser no comptaves. O pitjor, que un virus infecti algun dels dispositius (o tots) i quedin inservibles.

Però, si a més, aquests dispositius guardaven informació important sobre l’empresa o el treball diari dels treballadors… desastre assegurat!

 

Per evitar mals majors, des d’Apen et recomanem que segueixis les nostres recomanacions i facis còpies de seguretat amb caràcter urgent, JA MATEIX!

 

Fes 3 còpies de les teves dades

Hem de crear 3 còpies de seguretat de les nostres dades sensibles, si és possible diàriament. Amb 3 còpies volem dir tenir el fitxer original més 2 backups. Amb només 1 còpia no és suficient, ja que per raons de probabilitat a més còpies, menys opcions de perdre els teus fitxers.

 

En 2 suports diferents

És molt important emmagatzemar les còpies en 2 suports diferents (disc local, disc de xarxa, USB, targeta SD, CD, DVD i/o un altre suport) ja que cada suport té els seus pros i contres. Si tenim les 3 còpies en dos suports iguals, pot ser que, en cas de fallada, el mateix error de funcionament afecti tots dos dispositius per igual.
Per evitar-ho, la regla 3-2-1 recomana desar còpies de les nostres dades en almenys dos suports diferents: per exemple, un disc dur i un DVD. Així minimitzarem riscos.

 

Tingues 1 còpia de backup fora de l’empresa

És indispensable la separació física de les dades, cosa que tècnicament coneixem com a còpia de backup offsite. Guardar la tercera còpia fora de l’empresa és una mesura molt important per evitar que, en cas de robatori, incendi o qualsevol altra catàstrofe, totes les dades es perdin.
En aquest sentit, una alternativa molt pràctica és emmagatzemar la tercera còpia al núvol.

 

Si vols conèixer com pots guardar tota la informació de la teva empresa de manera més eficient i segura, contacta’ns a info@apen.cat i t’assessorarem en la millor solució pel teu cas