Estàs fent servir alguna d’aquestes contrasenyes? Canvia-la JA!

 

Les contrasenyes robades són el camí més ràpid a tota la teva informació. I cap empresa, per gran que sigui, es lliura dels ciberdelinqüents que hacker els seus sistemes i accedeixen a la nostra informació. Tot i això, són les petites i mitjanes empreses les que més pateixen aquests atacs. La nostra data de naixement, els noms dels nostres fills o mascotes fins a codis numèrics predictibles solen ser les contrasenyes més utilitzades pels usuaris i, a més, les solem repetir en cadascun dels comptes que creem.

 

A nivell d’empresa, si els nostres empleats utilitzen aquest tipus de contrasenyes simples i febles, posen en risc els equips de tota l’empresa, per això és important la formació i la conscienciació de la importància de triar contrasenyes més complexes. Aquestes són algunes de les contrasenyes menys segures i més utilitzades pels usuaris durant l’any passat… Si sospites que els teus empleats les utilitzen o identifiques la teva en alguna de la llista, canvia-la immediatament!

 

 1. 123456

 2. 123456789

 3. picture1

 4. password

 5. 12345678

 6. 111111

 7. 123123

 8. 12345

 9. 1234567890

 10. senha

 11. 1234567

 12. qwerty

 13. abc123

 14. Million2

 15. 000000

 16. 1234

 17. iloveyou

 18. aaron431

 19. password1

 20. qqww1122

 

Seguiu aquests passos perquè les vostres contrasenyes siguin MÉS segures

 • Fes servir tres paraules aleatòries, que puguis recordar fàcilment però que no tinguin relació entre si.
 • És gairebé impossible no utilitzar una mateixa contrasenya en diversos comptes, però en alguns casos és molt recomanable que no facis servir una contrasenya que ja hagis fet servir. En casos com totes les bancàries, sistemes d’emmagatzematge, correu electrònic o xarxes socials, és millor no repetir contrasenyes.
 • Per augmentar la seguretat en xarxes socials o correus electrònics, us recomanem implementar sistemes d’autenticació de dos passos, és a dir, que a més de la contrasenya, el compte demani una segona clau d’accés, com un codi temporal o una pregunta de seguretat.
 • També és recomanable utilitzar un gestor de contrasenyes, on en podeu emmagatzemar diverses de manera segura.
 • No utilitzeu dades personals ni repetiu el nom d’usuari a la contrasenya. També t’aconsellem combinar lletres, números, símbols i alternar majúscules amb minúscules per a més seguretat.

 

Si vols saber el nivell de prevenció que tens a la teva empresa, a Apen t’oferim una assessoria personalitzada i SENSE COST amb un assessor especialitzat en ciberseguretat. DEMANA AQUÍ LA TEVA CITA GRATIS!