Les mesures que cal aplicar per evitar el phishing

 

El phishing és la suplantació d’identitat a internet i és un dels atacs més comuns en línia. Empreses i particulars són víctimes d’aquestes estafes d’aquest estil, per això hem d’estar informats sobre les mesures per evitar el phishing.

 

Identifica l’atac

S’estan desenvolupant nous mètodes d’atac de pesca tot el temps, però comparteixen punts en comú que es poden identificar. Per evitar el phishing pot buscar en línia a les múltiples webs que informen sobre els últims atacs i les claus per identificar-los. Com més aviat s’assabenti dels últims mètodes d’atac, més probabilitats els haurà d’evitar.

 

Atenció als links

No és recomanable fer clic als links que se’ns envien, fins i tot si coneixem el remitent o sembla un lloc fiable. Alguns atacs de pesca són força sofisticats i l’URL de destinació pot semblar una còpia perfecta del lloc original. Per evitar el phishing accediu directament al lloc a través del motor de cerca, en lloc de fer clic a l’enllaç.

 

Actualitza les contrasenyes

Heu d’adquirir l’hàbit de canviar les vostres contrasenyes de forma regular. És possible que els vostres comptes s’hagin vist compromesos sense que vostè ho sàpiga, per exemple, en atacs a grans companyies, de manera que afegir aquesta capa addicional de protecció a través de l’actualització de contrasenyes és una bona mesura per evitar el phishing.

 

Activar tots els recursos

Sempre has de tenir actualitzat un sistema d’antivirus als teus ordinadors. A més, hi ha altres eines que es poden incloure per evitar el phishing, per exemple, la majoria dels navegadors permeten descarregar complements gratuïts que detecten els signes d’un lloc web maliciós o t’alerten sobre llocs de phishing coneguts.

 

No oblidis els firewalls

Els tallafocs són una forma efectiva de prevenir atacs externs, actuant com un escut entre el seu ordinador i un atacant. Tant els tallafocs d’escriptori com els tallafocs de xarxa, quan es fan servir junts, poden reforçar la seva seguretat i evitar el phishing.

 

No caiguis en la temptació

Moltes vegades veiem finestres emergents que poden semblar temptadores, però hem d’evitar sigui com sigui ja que sovint estan vinculats a malware com a part d’intents d’atacs de pesca. La majoria dels navegadors permeten descarregar i instal·lar un programari gratuït que bloquejarà automàticament la majoria de les finestres emergents malicioses. Tingueu en compte en evitar el phishing que els mètodes són cada dia més enginyosos pel que poden enganyar-lo en confondre el botó de “Tancar”, de manera que sempre ha de buscar una X en alguna cantonada.

 

Atents a les actualizacions

Rebre nombrosos missatges d’actualització pot ser frustrant i pot ser temptador posposar-los o ignorar-los del tot, però els pegats de seguretat i les actualitzacions es publiquen per una raó, més comunament per mantenir-se al dia amb els mètodes moderns de ciberatac mitjançant la reparació de forats a la seguretat. Per evitar el phishing actualitzeu el vostre navegador i antivirus de forma constant per evitar vulnerabilitats.